Varietats de raïm

14/3/2013
Diuen que les grans obres no necessiten gaires embolcalls. Poques vegades una obvietat com aquesta queda tan clara com en el bloc de Manel Capdevila "Varietats de raïms". El bloc és auster cop pocs n'hi hagin. No hi ha concessions a l'estètica, no calen. Aquesta immensa obra, es justifica per ella mateixa a primer cop d'ull.


Més de tres-centes varietats de raïm, ordenades, documentades, en diferents graus d'informació... Una petita enciclopèdia fruit d'un treball meticulós. Varietats de raïm ofereix una bona base de treball de dades ampelogràfiques per a qui busqui informació. Si bé l'aficionat o el curiós, poden anar a buscar les característiques d'una varietat que els interessi, el blog és més aviat pensat per a estudiants, professionals i estudiosos de viticultura i enologia. 
Blocs com aquest, discrets però valuosos ajuden a sentir-se orgullosos del país. Un país, que malgrat no té estat, disposa d'una munió de gent voluntària i voluntarista que supleix molts dels tants i tants aspectes que la manca d'un estat propicia deixar-nos orfes. Gràcies Manel per la teva feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada